Zet anderen in om uw werk vlotter te laten verlopen

Zet anderen in om uw werk vlotter te laten verlopen

Stroomlijn uw organisatie

U kunt uw tijd en geld als ondernemer maar 1 x besteden. Voor veel ondernemers zijn er dan strategische keuzes te maken. Haal ik zelf nieuw personeel in huis? Laat ik personeel bijscholen om taken te kunnen vervullen? Zijn mijn mensen wel getalenteerd om administratieve taken te vervullen. Maak maar eens een berekening om te bekijken hoe u voor uw bedrijf het beste resultaat behaald. Of misschien beter nog: laat een specialist in personeelsdiensten langskomen om een vrijblijvende offerte op te maken. Dan krijgt u de hoeveelheid werk inzichtelijk. Aansluitend kunt u op basis van de kosten-batenanalyse precies bepalen welke strategische keuze u gaat maken.

Een voorbeeld van handen vrij om te ondernemen

Een hoveniersbedrijf is bij uitstek een bedrijf dat het talent liever niet aan administratieve taken verbindt. Hoveniers hebben het talent om uw flora en fauna er goed bij te laten staan en brengen creativiteit in tuinen en “groene” omgevingen. Dat zit een hoveniersbedrijf natuurlijk jet te wachten op het af moeten leggen van verantwoording over een stuk administratie. Bij kleine bedrijven gaat het dan nog wel. Iemand voert de bonnetjes in en zorgt dat het salaris op tijd wordt gestort. Dat kost dan vaak veel tijd. Kostbare tijd die ook ergens anders aan besteed kan worden. Als de backoffice wordt uitbesteed aan een gespecialiseerd kantoor zal de frustratie afnemen, de tijd gevoelsmatig nuttiger worden besteed en wordt met de juist aanpak zelfs tijd en geld bespaard. Door de tijdrovende zaken aan de backoffice uit te besteden zal de administratieve druk kunnen worden verlaagd en heeft u uw handen vrij om te doen wat er voor u toe doet. Hovenieren zonder werk te moeten doen waar u geen zin, tijd en talent voor heeft.

Waar hoort een goed backofficekantoor aan te voldoen

Overweegt u (nu) om de backoffice uit te besteden? Dan heeft u misschien iets aan deze vijf tips die u helpen om het juiste bedrijf te kiezen waar u de backoffice aan uitbesteed:

  • Ten eerste natuurlijk de vakkennis van het personeel
  • Kennis van uw branche en de administratieve taken die daar bij horen
  • Duidelijkheid over aan te leveren basisgegevens
  • Is dit bedrijf uw vertrouwen waar?
  • Een duidelijke offerte met vaste prijsafspraken vooraf

Met dit laatste punt houdt u voor zichzelf de kosten voortdurend inzichtelijk. Een goed bedrijf waaraan u de backoffice gaat uitbesteden zal u altijd vooraf op de hoogte stellen van de kosten die gemaakt gaan worden. Natuurlijk weet u dan ook vooraf welke extra kosten er op u afkomen als u besluit aanvullende of meer diensten af te nemen.

Een einde maken aan frustratie en tijdverlies?

Zitten bij uw bedrijf de administratieve lasten in de weg? Heeft u behoefte aan lucht om u te kunnen richten op het werk waar u met uw bedrijf goed in bent? Maak dan werk van het uitbesteden van de backoffice. Wilt u een voorbeeld van een bedrijf waar dit kan? Kijk dan eens op www.backofficeuitbesteden.nl.