Investeren

Slide background

Investeren in bedrijven neemt een hoge vlucht nu bedrijven steeds moeilijker aan geld kunnen komen via de banken. Het investeren in bedrijven kan via speciaal daarvoor opgerichte investeringsfondsen, rechtstreeks in het bedrijf zelf of steeds vaker via zogenaamde crowdfunding.

Investeringsfonds

Investeren via een investeringsfonds verloopt via een fondsbeheerder die het kapitaal verzameld om te investeren in bedrijven. Meestal wordt er gericht op een bepaald type bedrijven in een bepaalde branche of levenscyclus. Het investeren in bijvoorbeeld start-ups is risicovol maar kan ook een enorm rendement opleveren. Bedrijven zoals Facebook en Google hebben oorspronkelijk ook via investeringsfondsen, kunnen groeien om uiteindelijk op de beurs te kunnen worden geïntroduceerd. Deelname aan een investeringsfonds is niet aan iedereen voorbehouden. De minimale inleg is vaak te groot voor een kleine investeerder.

Informal Investors

Het investeren rechtstreeks in bedrijven zelf gebeurt vaak door informal investors. Er zijn verschillende netwerken en databases beschikbaar via welke ondernemers op zoek zijn naar investeerders in hun bedrijf. Bedrijven die hard groeien hebben vaak moeilijkheden met het financieren van bijvoorbeeld debiteuren of investeringen. het investeren in een bedrijf dat veelbelovend is, kan op termijn een behoorlijk rendement opleveren. Investeren in bedrijven is echter niet zonder risico’s en vraag om behoorlijk wat kennis en ervaring.

Crowdfunding

Steeds meer zogenaamde crowdfunders vinden hun weg naar de kleine investeerders. Met behulp van social media en internet kan gemakkelijk, zonder tussenkomst van banken en investeringsfondsen, de kleine investeerder rechtstreeks worden benaderd. Investeren in bedrijven doe je samen met de “crowd” in 1 of meerdere bedrijven en kan al voor kleine bedragen.

MoneymonsterGids Investeren

Wilt u geld investeren in bedrijven? In onze speciale gids hebben wij alle mogelijkheden om je geld slim te investeren op een rij gezet. Ook ontvang je een overzicht van de beste investeringsfondsen, crowdfunders en marktplaatsen voor informal investors.