Investeren zorgvastgoed

Investeren zorgvastgoed

De voordelen van investeren in zorgvastgoed

Steeds meer beleggers en beursgenoteerde vastgoedfondsen investeren steeds meer in zorgvastgoed. De verwachting is namelijk dat zorgvastgoed de komende jaren steeds meer op zal leveren. Daarmee wordt investeren in zorgvastgoed ook voor particulieren steeds aantrekkelijker. Lees in dit blog meer over de voordelen van investeren in zorgvastgoed.

Voordelig rendement

Voor particuliere beleggers wordt verwacht dat dat er een uitkeerbaar exploitatierendement komt van 7% per jaar. Dat is, gezien het risicoprofiel zeer gunstig, omdat het totaalrendement wordt geschat op de 6% en de 8% per jaar.

Langdurige huur

Beleggers en zorginstellingen sluiten vaak een langdurige huurovereenkomst. Overeenkomsten van 20 jaar of meer zijn zeker niks raars. In de praktijk regelt de zorginstelling zelf vaak de huurafspraken met haar bewoners en zorgt de zorginstelling ervoor dat de huurverplichting aan de belegger wordt gedaan. Dit levert u als belegger een solide inkomstenbron op.

Een groeiende markt

Nederland heeft altijd relatief veel zorgvastgoed gehad. Door nieuwe wet- en regelgeving is het voor zorginstellingen vaak niet meer houdbaar om vastgoed te bezitten. Demografisch gezien neemt de behoefte aan zorginstellingen en zorgvastgoed toe, Nederland vergrijst namelijk. Dit maakt het voor beleggers de komende jaren alleen maar aantrekkelijker om in zorgvastgoed te investeren.

Ongevoelig voor economische veranderingen

Zorginstellingen zijn vaak ongevoelig voor economisch tumult. De zorgbehoefte staat nu eenmaal los van bijvoorbeeld een economische crisis, hoog- of laagconjunctuur en beurskoersen. Momenteel stijgt nog altijd de behoefte aan woonruimtes voor mensen die zorg nodig hebben. Dit betekent voor beleggers alleen maar extra kansen in de toekomst.

Makkelijke alternatieven

Wanneer een huurder vertrekt, is de leeggekomen ruimte eenvoudig aan te passen aan een ander soort huurder. Woningen zijn makkelijk zo aan te passen dat er een gewone huurder in kan. Omdat veel zorginstellingen zich binnen de bebouwde kom vallen, zijn deze ook aantrekkelijk voor particulieren. Een aantrekkelijk alternatief voor u als belegger.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste financiƫle nieuwtjes? Houd dan vooral ons nieuwsoverzicht in de gaten.