Payroll: Zelfstandig doen of uitbesteden?

Payroll: zelfstandig doen of uitbesteden?

Het is superhandig, scheelt heel veel kosten, tijd en stress en het zorgt ervoor dat je je eindelijk weer eens op je eigen werk kunt richten: jawel, ik heb het over payroll. Maar hoe werkt payrollen nou precies? Moet je dat per sé laten uitbesteden, of kun je zelfstandig ook zo’n systeem opzetten? Ik heb de voor- en nadelen even afgewogen van beide opties en kan overtuigd aangeven dat het uitbesteden van payrolling toch echt wel verstandiger is. Wil jij ook weten waarom? Lees dan verder!

Een professioneel payrollbedrijf weet wat er met payroll kan

Natuurlijk weten we allemaal wel een beetje wat payroll inhoudt. Maar stiekem komt er toch nog veel meer bij kijken. In payrolling kun je namelijk alles laten opnemen: loonstrookjes, jaaropgaven, arbeidsovereenkomsten, de salarisadministratie en ga zo maar door. Als je dit zelf gaat doen heb je wel het idee alles lekker helder en binnen handbereik te hebben, maar uiteindelijk moet je het nog wel allemaal zelfstandig uitvoeren. Met als gevolg dat je geen tijd meer hebt voor je eigen werkzaamheden. Je gaat minder plezier hebben in het eigenhandig payrollen, er sluipen foutjes in, je medewerkers hebben daardoor geen zin meer om voor jou te werken en vertrekken, en uiteindelijk hebben jouw opdrachtgevers geen positief beeld meer van jouw organisatie. Kortom, payroll uitbesteden is wat dit betreft al een erg aantrekkelijke optie.

Een payrollbureau biedt zekerheid

Maar even terug: laten we ervan uitgaan dat je wél zaken op orde kunt houden, super met Excel bent, gestructureerde mappen in je kast hebt staan en een goed oog voor financiële zaken hebt. In dat geval is een salarisadministratie bijvoorbeeld geen probleem. Maar dan zijn we er nog niet. Onder payroll, om de loonstrookjes correct te houden, behoren ook de arbeidsovereenkomsten. Kortom, zaken die van doen hebben met CAO- en wets afspraken. En wijzigingen. Je begrijpt, daar zit de moeilijkheid. Cijfers bijhouden is geen probleem, maar dagelijks op de hoogte blijven van wettelijke afspraken en regels is andere koek. Medewerkers van een professioneel payrollbedrijf worden wél dagelijks bijgeschoold, zodat zij volgens de laatste wetten en afspraken jouw financiële zaken op orde kunnen houden. Dat klinkt prettig, toch?

Ik ben eruit. Jij ook?

Je begrijpt, ik ben er al uit. Ik draag mijn creatieve Excelbestandjes plus volgekrabbelde geeltjes over aan een payrollbureau en laat hen mijn zaken op orde stellen. Kan ik weer lekker mijn eigen werk op pakken. Daar heb ik nota bene ook voor gestudeerd. Daarom ben ik mijn werk gaan doen! Payroll uitbesteden is de oplossing. Het biedt mij onder andere:

  • Meer tijd
  • Een perfecte administratie
  • Minder stress
  • Voordelige vakkundigheid
  • Meer plezier in m’n werk

Het mooie is vaak ook nog dat je nergens aan vast zit. Geen zin meer om payroll uit te laten besteden? Prima, dan houd je er gewoon weer mee op. Probeer het zelf dus ook. Wedden dat jij ook denkt: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’? Veel plezier!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*