Gerommel in de boekhouding: in 2017 niet meer?

Fraude wordt vaak ontdekt

Een bevriende boekhouder in bijvoorbeeld Groningen inschakelen om zaakjes zo positief mogelijk te laten weergeven. Gemaakte kosten verhogen, declareren en zelf op die wijze een stuk minder kosten hoeven te betalen. Kosten die volgens de Belastingdienst toch echt wel betaald hadden moeten worden. Het werd veelvuldig gedaan. En wordt nog steeds gedaan in bepaalde kringen. Maar het aantal frauduleuze boekhouders neemt gelukkig wel af. Immers, fraude wordt steeds vaker ontdekt. Onlangs nog. Maar hoe werkt dat dan precies? Hoe kan zoiets ontdekt worden? En bestaat er eigenlijk nog wel een gedegen, betrouwbare en eerlijke boekhouder in Groningen?

Een recent geval van fraude

Onlangs werd in het nieuws nog bekend dat de boekhouding van een bouwbedrijf opzettelijk was gesaboteerd. Puur om er financieel voordeel uit te halen. Er werd in dit geval fraude gepleegd door facturen vanuit niet bestaande vennootschappen te sturen aan een bedrijf voor onderdelen die waren geleverd. In dit geval kwam erg duidelijk naar voren hoe belangrijk een ordelijke boekhouding is. Het was namelijk niet nog definitief bepaald wie hier nu daadwerkelijk de boosdoener was. Het bedrijf bij wie de onderdelen geleverd waren? Of het bedrijf dat de onderdelen geleverd had? Laatstgenoemde had namelijk eerder al opschudding veroorzaakt door wangedrag van een werknemer. De rechtszaak omtrent deze kwestie is misschien nog niet eens voorbij. Kortom, een correcte boekhouding is essentieel. Maar wat is dat precies en hoe kan zoiets gecreëerd worden?

Wat is correct boekhouden precies?

Boekhouden is in feite niets anders dan het netjes bijhouden van uw administratie. Al uw inkomsten en uitgaven worden verwerkt. Zo kan duidelijk ingezien worden hoe het bedrijf handelt. En kan het financiële beleid verantwoord worden. Uit een boekhouding kan ook eenvoudig afgelezen worden waar de pijnpunten zitten. Worden er meer uitgaven gemaakt dan dat er inkomsten binnenkomen? Dan kan eenvoudig gekozen worden waar op bespaard wordt. Vindt u dit zelf lastig? Schakel dan een boekhouder in Groningen in. Het liefst via een administratiekantoor met de volgende kenmerken:

  • Ervaren
  • Professioneel
  • Betaalbaar
  • Meedenkend
  • Vakkundig

Kies ook voor een bewezen boekhouder in Groningen

Wilt u gedoe over fraude voorkomen? Wilt u uw administratie op orde hebben? Ga het volgende jaar gedegen in. Laat uw gehele financiële boekhouding op orde brengen. Door het juiste administratiekantoor in te schakelen, blíjft uw administratie ook helder en kloppend. Zo ziet u precies hoe uw bedrijf loopt en wat er gedaan kan worden aan tegenvallende resultaten. Schakel nu een boekhouder in Groningen in!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*