Een geschikte autoverzekering afsluiten

Bij het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands auto zijn er nog een aantal zaken die u moet regelen voordat u de weg op kunt. Zo moet de financiering ervan op een juiste manier worden gedaan, maar ook de verzekering van de auto verdient de nodige aandacht. Er zijn een aantal zaken die aandacht verdienen en daarom is het zaak om aandacht te besteden aan de volgende punten.

Wat voor soort verzekering?

Voordat u een keuze kunt maken of een verzekering daadwerkelijk afsluit is het zaak om de verschillende autoverzekeringen in kaart te brengen. Zo zijn er verzekeringen die enkel de gemaakte schade aan de tegenpartij vergoeden. Dit wordt ook wel een WA-verzekering genoemd. Wij raden u aan om een dergelijke verzekering af te sluiten wanneer de aanschafwaarde en/of dagwaarde van uw auto niet heel hoog is. De kosten van de schade aan uw auto zullen over het algemeen rendabel zijn en dan is het voor u niet
interessant om een allrisk verzekering af te sluiten.
Bovenstaande verzekering kunt u ook nog uitbreiden met een diefstal verzekering. Zo wordt de dagwaarde bij een eventuele diefstal gedekt en zullen er geen onverwachte kosten om de hoek kijken.
Een ander soort verzekering is een allrisk verzekering. Wij raden u aan om deze enkel af te sluiten wanneer uw auto een hoge dagwaarde heeft. Bij een klein ongeval zullen er al veel kosten gemaakt worden voor de reparatie van de auto. Natuurlijk niet geheel onverstandig om dit dan te (laten) dekken door een verzekeraar.

Vergelijken van de aanbieders

Wanneer u heeft bepaald welk type verzekering u wilt afsluiten is het zaak om ervoor te zorgen dat deze ook wordt afgesloten bij de beste partij. Een autoverzekering berekenen kunt u doen aan de hand van prijzen, maar ook de voorwaarden van de verzekeraar moeten worden bekeken. Wij raden u aan om voldoende informatie in te winnen, want een incorrecte autoverzekering zal u in de toekomst alleen maar problemen opleveren.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*