Euribor, deugt dat nou wel of niet?

Betrokken bij fraude?

De laatste tijd is Euribor weer danig in het nieuws geweest. Er werd namelijk gesteld dat de drie grootste banken ter wereld fraude hadden gepleegd via de Euribor regeling. We hebben het dan over JPMorgan Chase, Crédit Agricole en HSBC. Gezamenlijk zouden zij een boete van maar liefst 485 miljoen euro moeten voldoen. Dit omdat zij geprobeerd hebben middels een bankenkartel de prijzen van financiële producten te beïnvloeden. Echter, bovenstaande banken leggen zich hier niet bij neer. Zij stellen op hun beurt dat zij niet betrokken zijn geweest bij een omvangrijk bankenkartel. Maar hoe zit dat nou precies? Wat is zo’n Euribor regeling nou precies? En het biedt toch ook nog vele voordelen? Zo zou een Euribor Hypotheek veel flexibiliteit en vrijheid opleveren. Lees snel verder voor meer informatie!

Wat is een Euribor Hypotheek precies?

Even terug naar de basis. Want naast deze vermeende fraude biedt Euribor ook veel voordelen. Wat is Euribor precies? Euribor staat voor Euro Interbank Offered Rate. Het is het rentetarief (in Euro) waartegen Europese banken elkaar leningen kunnen verstrekken. Elke werkdag (om 11.00 uur Central European Time) wordt dit rentetarief opnieuw vastgesteld. Ook krijgen dan alle deelnemende partijen de gewijzigde waarde direct te horen. Evenals de pers. Als een bank een Euribor afsluit met een andere bank, dan kan er een looptijd afgesloten worden van 1, 3, 6 en 12 maanden. U begrijpt dat de hoogte van dit rentetarief afhangt van diverse economische omstandigheden. Nu weer even naar die Euribor Hypotheek. Want wat heeft ‘de gewone mens’ aan dit Euribor systeem? In tegenstelling tot een variabel tarief dat vaak wordt aangeboden door banken, als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen of verbouwen, biedt het Euribor rentetarief u flexibiliteit en vrijheid. Zo kunt u aflossen op een tijdstip dat u wenst. Bovendien is de rente vaak zeer concurrerend. Heeft u hier interesse in? Zoek dan een adviseur die u hieraan kan helpen.

Waar een goede adviseur aan voldoet

Nu wilt u zelf natuurlijk ver weg blijven van frauduleuze zaken. Kies daarom voor het afsluiten van een Euribor Hypotheek een betrouwbare adviseur. Zo’n adviseur is te herkennen aan de volgende punten:

  • Bezit jarenlange ervaring
  • Biedt maatwerk oplossingen
  • Levert meedenkende vakmensen
  • Offreert een veelzijdig dienstenpakket
  • Levert diverse betalingsopties (per arrangement of uur)

Behoefte aan zo’n bewezen en betrouwbaar adviseur?

Wilt u meer weten over wat een Euribor Hypotheek voor u kan betekenen? Maak dan een persoonlijke afspraak met een adviseur in vastgoed-, vermogens- en hypotheekzaken. Wellicht dat een Euribor Hypotheek u in plaats van beschuldigingen van fraude juist veel vrijheid, flexibiliteit en financieel voordeel oplevert!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*