Nieuw jaar, nieuwe werkplek?

Hoe wil jij voortaan gaan werken?

2018 Is alweer volop begonnen. Dit is voor veel mensen hét moment voor nieuwe kansen, nieuwe doelen en een nieuwe baan. Ben je niet meer tevreden in je huidige functie? Voel jij de behoefte eindelijk eens voor jezelf te beginnen? Of kom jij beter tot je recht in tijdelijke, kortdurende functies in plaats van jouw hele leven werken onder één en hetzelfde bedrijf? Dan kan het verstandig zijn voor een verandering te kiezen. Dat doen expats ook. Zij komen helemaal naar Nederland om hier (tijdelijk) te gaan werken. Er zijn speciaal bedrijven opgezet die de migratie van deze professionals begeleiden. Zij bieden advies over woonruimte, visa, vergunningen, onze cultuur en contracten. Zo blijkt payroll erg populair bij expats! Is payrolling in 2018 misschien ook iets voor jou?

Contracten zitten in de lift

De tijd dat we zonder officieel, duidelijk en compleet arbeidscontract diensten voor anderen verrichten, begint een beetje achter ons te liggen. Steeds meer werkgevers en werknemers leggen graag vast wat hun rechten en plichten zijn. Dit voorkomt een hoop onzekerheid, gedoe en conflicten. Ook voor buitenlandse bedrijven die professionals vanuit Nederland inschakelen, is contracting erg populair. Zo kan de Nederlandse werkgever gewoon thuis blijven werken, maar wel volgens een officieel arbeidscontract waarin staat vastgelegd dat dat okay is. Andersom, als expats naar Nederland komen om een functie te bekleden, worden tegenwoordig ook veel contracten gemaakt. Dit kan via de opdrachtgever zelfs, maar waar ook veel voor wordt gekozen, is payroll. Zo is de werknemer niet volledig afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Wij ontdekten dat payrollen niet alleen voor expats ideaal is, maar ook voor ‘gewone’ werknemers in Nederland!

Kies voor het beste van beide werelden

Payrollen staat bekend als een oplossing die jou het beste uit beide werelden biedt. Zo werk je volgens payroll gewoon bij je opdrachtgever, maar wordt je uitbetaald door het payrollbureau. Op tijd, correct en gewoon volgens het salaris dat je afgesproken hebt met je werkgever. Je hebt tegelijkertijd geen gedoe met een opzegtermijn. Het werkt echter anders dan een uitzendbureau. Je bent namelijk gewoon aangenomen door het bedrijf waar je voor werkt, terwijl je, als je via een uitzendbureau werkt, uitgezonden wordt door dat bureau. Bij payrollen is dus sprake van een hechtere band tussen jou en je opdrachtgever. Je merkt alleen dat je betaald wordt door een payrollbureau, omdat die naam op jouw salarisstrookje staat!

Ontdek de voordelen van payroll

Wil jij, net als de vele expats die in Nederland gaan werken, ook genieten van flexibiliteit én zekerheid? Ga dan op zoek naar een payrollbureau en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*