Scheiden en inkomen: hoe kom ik nu rond als eenverdiener?

Scheiden en inkomen: hoe kom ik nu rond als eenverdiener?

Tips om rond te komen na een echtscheiding

“Kan ik wel rondkomen na mijn echtscheiding?” is een vraag die vaak wordt gesteld. Het kan inderdaad moeilijk zijn om financieel alles rond te krijgen na een echtscheiding. Waar je voorheen alles samen op kon vangen, sta je er nu opeens alleen voor. Hoe zorg je ervoor dat je als eenverdiener rondkomt?

Let op de kosten

Een echtscheiding kost helaas geld. Waar je voorheen samen de huur of de hypotheek betaalde, betaal je die nu alleen. Ook kan het zijn dat je partneralimentatie moet betalen. Bereken dan ook goed wat de kosten zullen worden en of je eventueel meer kan gaan werken om dit op te vangen. Ook kun je kijken waar je op kunt bezuinigen. Ga voor nieuw meubilair bijvoorbeeld voor tweedehands meubels in plaats van nieuwe. Zet bepaalde abonnementen stop die je weinig tot niet gebruikt.

Communiceer met je partner

Is de scheiding nog niet rond en zijn jij en je partner op de goede voet met elkaar? Blijf dan vooral goed met elkaar communiceren over wat jullie willen en hoe jullie uit elkaar willen gaan. Als jullie er samen namelijk niet uitkomen, kan het zo zijn dat jullie allebei een advocaat in de hand moeten nemen. Gezien je in het geval van een echtscheiding altijd met een rechter te maken krijgt, kan dit hoog in de kosten oplopen voor beide partijen. Hebben jij en je partner moeite met eruit komen? Wees dan niet bang om meer informatie te vragen of om een mediator in te schakelen. Zo ben je er zeker van dat jij en je ex-partner na de scheiding goed en wel jullie eigen weg in kunnen slaan.

Heb je vragen over je financiƫn naar aanleiding van dit artikel? Stel ze gerust via ons contactformulier

Laat een bericht achter

comment-avatar

*