Een goede hypotheekadviseur vinden

Een goede hypotheekadviseur vinden

Tips voor het vinden van een goede hypotheekadviseur

Een woning kopen is natuurlijk niet niks. Zodra u voor uw aankomende woning een hypotheek af gaat sluiten, is het wijs als u zich hierover goed laat informeren. Daarvoor raadpleegt u natuurlijk een goede hypotheekadviseur. Maar hoe vind je die? In dit blog leest u een paar fijne tips die u op weg helpen. Lees snel verder.

Bepaal het type adviseur dat u zoekt

Het is goed om te beginnen met nadenken over wat voor een soort adviseur u zoekt. Er zijn namelijk hypotheekadviseurs die voor een bank werken. Maar er zijn ook zelfstandigen adviseurs. Als u bijvoorbeeld al een bank in de overweging heeft voor uw hypotheek, kan het goed zijn om een hypotheekadviseur van precies die bank te kiezen. Bent u nog in de fase dat u hypotheken aan het vergelijken bent? Dan kunt u beter voor een onafhankelijke hypotheekadviseur gaan.

Ga na welke opleiding de adviseur heeft gedaan

U wilt uiteraard dat uw hypotheekadviseur een goede opleiding heeft gedaan en dat hij of zij deze succesvol heeft afgerond. Een goed, opgeleide, hypotheekadviseur heeft kennis van alle economische en juridische aspecten van hypotheken. Denk hierbij ook aan sparen, beleggen en verschillende hypotheekvoorwaarden. Een goede opleiding is uiteraard geen garantie voor succes, maar een goede hypotheekadviseur zónder opleiding bestaat per definitie niet.

Kies voor transparantie

Dat hypotheekadviseurs transparant moeten zijn, is bekant wettelijk verplicht. Hypotheekadviseurs zijn wettelijk verplicht om hun tarieven vast te leggen in een dienstverleningsdocument. Goede adviseurs hebben hun tarieven ook vaak op hun website staan. Controleer altijd of uw adviseur zo transparant mogelijk is. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Heeft u behoefte aan meer tips op financieel gebied? Laat het ons weten via het contactformulier. We staan klaar om u te helpen.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*