Gaat blockchain goed samen met payroll?

Is payrollen geschikt voor blockchain?

Alles kan tegenwoordig sneller en makkelijker. Dit lukt al aardig met technieken als blockchain. Blockchain kan het beste beschouwd worden als een decentraal kasboek. In plaats van dat elke afzonderlijke taak door één persoon uitgevoerd of gecontroleerd wordt, heeft bij blockchain iedereen inzicht en bewerkingsrechten. Blockchain werd vooral bekend als de technologie achter bitcoin. Daarna kwamen er al voorbeelden vanuit de zorg. Maar gaat deze aanpak ook samen met payroll?

Zo verloopt het momenteel

Om duidelijk te maken wat blockchain zou kunnen betekenen op de arbeidsvloer, leggen we eerst uit hoe het momenteel nog vaak gaat qua salarisuitbetalingen. Een medewerker of ZZP’er werkt zijn of haar uren. Deze persoon verwerkt deze uren in zijn of haar eigen administratie. Vervolgens moet hij of zij de gewerkte uren laten ondertekenen door een baas of opdrachtgever. Deze urenbriefjes komen vervolgens terecht bij een andere afdeling die alles wederom moet controleren en doorschakelen naar een overkoepelende partij of een digitaal systeem. Pas daarna kan de medewerker of ZZP’er worden uitbetaald.

Zo verloopt het bij blockchain

Bij blockchain heeft iedere betrokkene inzicht in dezelfde database. Er hoeft dus niets meermaals doorgestuurd of gecontroleerd te worden! Dit maakt blockchain ook zeer geschikt voor payroll. Zeker als deze techniek zich nog meer bewezen heeft in andere branches, zullen we waarschijnlijk steeds meer payroll constructies op basis van de blockchain-technologie gaan zien. Iedereen die betrokken is bij een bepaalde deal, bij een transactie of bij een specifiek project, heeft een kopie van de database. Zo kan er een stuk sneller en kwalitatiever gehandeld worden.

Kies nu al voor payroll

Het mooie aan payroll is dat dit al via een zeer efficiënte werkwijze verloopt. Zo werken veel payrollbedrijven al met een speciaal softwaresysteem. Werknemers voeren uiterst eenvoudig hun gewerkt uren hierop in en worden vervolgens netjes en tijdig uitbetaald. Omdat veel payrollbureaus meerdere diensten aanbieden, worden ook meteen de loonstroken gemaakt, worden de arbeidsovereenkomsten beheert, wordt de salarisadministratie netjes bijgehouden en worden ontslagprocedures correct geregeld. Wacht dus niet totdat blockchain doorgedrongen is tot de payrollbranche, maar begin nu alvast met payrollen!

Ga op zoek naar een bewezen payrollbedrijf

Bent u benieuwd naar de voordelen en technieken van payroll? Ga dan op zoek naar een payrollbureau dat al werkt met moderne en ingenieuze software. Een payrollbureau dat werkt met zulke software, toont al dat het veiligheid, snelheid, gebruiksgemak en kwaliteit voorop heeft staan. Misschien biedt blockchain nog extra voordelen, maar het is onnodig daarop te wachten. Immers, zelfs zonder blockchain werkt payrollen al een stuk sneller, veiliger en beter gecontroleerd dan de ouderwetse manier van uitbetalen!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*