ZZP’er? Ontdek de voordelen van payroll voor u als freelancer

Het beste van beide werelden

Bent u onlangs als freelancer begonnen? Was u klaar om de stap te maken naar het zelfstandig ondernemerschap en geniet u inmiddels van die heerlijke vrijheid? Dat snappen wij. Als ondernemer bent u de baas en bent u vrij om te doen en laten wat u wilt. Echter heeft deze vrijheid ook nadelen. Freelancers kampen namelijk vaak met een grote onzekerheid. Zoekt u het beste van beide werelden en combineert u uw vrijheid graag met een stukje zekerheid? Overweeg dan eens een payrollbedrijf in te schakelen. Wij vertellen u meer.

Behoud uw vrijheid, maar krijg meer zekerheid

U hoeft absoluut niet bang te zijn dat u uw vrijheid kwijt raakt door een payrollbureau. U kunt een samenwerking met een payrollbedrijf als ZZP’er zien als een zelfstandige onderneming met de zekerheden van een dienstverband zonder administratieve verplichtingen. Er verandert hierdoor niks voor u: u bepaalt zelf voor wie u werkt en wanneer u werkt. Verder bent u ook verantwoordelijk voor uw uren en uw uurtarief, ook dit bepaalt u helemaal zelf. Wat doet een payrollbedrijf dan voor u? Zij nemen de financiële en administratieve verplichtingen voor u uit handen. Hierdoor houdt u meer tijd over voor uw core business en hoeft u niet meer om te kijken naar uw administratieve verantwoordelijkheden.

De concrete voordelen voor een ZZP’er

Klinkt dit verhaal goed, maar bent u eigenlijk op zoek naar concrete voordelen? Die hebben wij voor u. Kiest u voor payroll als freelancer? Dan ervaart u de volgende voordelen:

  • U heeft geen fiscale of arbeidsrechtelijke risico’s
  • U bent verzekerd voor o.a de Ziektewet, de WIA en de WW
  • Uw salaris is gegarandeerd door het payrollbureau
  • U heeft geen administratieve en financiële verantwoordelijkheden meer
  • U heeft geen debiteurenrisico’s

Tot slot: bespaar geld met payroll

Een andere grote onzekerheid die u waarschijnlijk ervaart als freelancer is de onzekerheid op financieel gebied. Een payrollbureau kan u hierbij helpen. Vaak rekent een payrollbedrijf een percentage over de totale facturen en dat bedrag wordt ingehouden op het bedrag dat het voor u als freelancer factureert aan de opdrachtgever. Hierdoor bespaart u tijd en kost het u weinig geld: vraag een payrollbureau altijd naar een minimummarge per factuur of bijvoorbeeld naar opstartkosten! Hierdoor komt u niet voor financiële verrassingen te staan en bent u klaar om als freelancer met payroll te starten!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*