Winkelbeveiliging

Winkelbeveiliging

Het fijne van winkelbeveiliging

De laatste jaren neemt het aantal overvallen, wangedrag en agressief gedrag naar personeel behoorlijk toe. Een winkel is nu eenmaal een openbare plek waar veel verschillende mensen samenkomen. Een oplossing voor ongewenst gedrag en diefstal kan het inhuren van winkelbeveiliging zijn. Heeft u een eigen winkel? Lees in dit blog dan wat winkelbeveiliging voor u kan doen.

Veiligheid en gastvrijheid

Goede beveiliging zorgt ervoor dat zowel de veiligheid als de gastvrijheid gewaarborgd is en blijft. Een beveiliger doet dit voor het personeel en voor de klanten. Een goede winkelbeveiliger heeft ook een representatieve uitstraling. Ervaring leert ons de winkelbeveiliging een sterk preventieve werking heeft. Winkelbeveiligers zijn namelijk getraind op het herkennen van afwijkend en verdacht gedrag.

De taken van een winkelbeveiliger

Wat voor een winkel u ook heeft, een goede beveiliger reageert altijd correct op risicovolle situaties. Een winkelbeveiliger doet in ieder geval het volgende in uw winkel:

  • Gastheer en deurbeleid: een beveiliger heet mensen welkom en weert eventuele onbevoegden.
  • Herkennen van afwijkend gedrag: verdacht gedrag is meestal een eerste signaal dat er diefstal of agressie plaats gaat vinden. Een winkelbeveiliger herkent dit en treedt adequaat op.
  • Het aanhouden van winkeldieven: een winkelbeveiliger heeft de bevoegdheid om winkeldieven aan te houden volgens een vast protocol.
  • Fouilleren en visiteren: als daar reden toe is, mag een winkelbeveiliger verdachten van diefstal fouilleren. Bij genoeg reden tot verdenking kan er zelfs tot visitatie overgegaan worden.

Veilig gevoel voor klanten

Een winkelbeveiliger is niet alleen bedoeld om potentiële dieven of agressievelingen af te schrikken. Een winkelbeveiliger zorgt er ook voor dat klanten zich prettig voelen in uw winkel. Het zou natuurlijk slecht voor uw klandizie zijn als, na enkele nare incidenten zoals diefstal of agressie, de klanten wegblijven omdat ze zich onveilig voelen in uw winkel. Een winkelbeveiliger voorkomt dit. Zo weet u zeker dat de veiligheid in uw winkel gewaarborgd is en de regels goed worden nageleefd.

Heeft u een eigen winkel met een beveiliger? Laat het ons uw ervaringen weten via het contactformulier.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*