Tips voor het afsluiten van een lening

Wanneer je in financiele nood zit of een grote verbouwing wilt laten uitvoeren, kan het zijn dat je het niet meer uit eigen zak kan financieren. Gelukkig bestaan er dan diverse mogelijkheden waardoor je alsnog een financiering rond kan krijgen. In dit artikel onderscheiden we de verschillende manier om geld te lenen.

Onderhandse lening

Een onderhandse lening wordt ook wel de ‘Tante Agaath’ lening genoemd. Dit heet zo omdat je hierbij geld leent van een kennis, vriend of familielid. Voor de geldverstrekker kan dit een aantrekkelijke optie zijn, omdat de spaarrente momenteel erg laag is en over het geld vermogensbelasting moet worden betaald. Hoeveel rente je aan de desbetreffende persoon betaalt, dien je samen overeen te komen. Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, echter pakt het in de praktijk vaak anders uit. Want wat als je financiele situatie verandert en je de geldverstrekker niet op tijd kan betalen. Door financiele conflicten zijn al veel relaties stuk gelopen, dus bedenk van tevoren goed of het het risico waard is.

Persoonlijke lening

Mocht je liever geen bekenden willen betrekken in een lening, dan kan je ook kiezen voor een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf welk bedrag je wilt lenen en dit zal je in één keer op je rekening gestort krijgen. Vooraf wordt bepaald op welke termijn het geld wordt terugbetaald. De betaling vindt maandelijks plaats en maandelijks betaal je ook hetzelfde bedrag.

Hypotheek

Wanneer je een grote investering zoals een verbouwing gaat doen, kan een (tweede) hypotheek uitkomst bieden. Wanneer je namelijk de tweede hypotheek besteed aan de woning, is het tevens fiscaal aftrekbaar. Dit geldt niet wanneer je het voor andere doeleinden gebruikt. Bij een investering als een verbouwing moet het immers uiteindelijk geld opleveren.

Bron: https://www.geldlenenzonderbank.net/

Laat een bericht achter

comment-avatar

*