Kredietwaardigheid controleren voorkomt een incasso

Kredietwaardigheid controleren voorkomt een incasso

Kredietwaardigheid controleren

Een incasso uitvoeren is voor u niet fijn en voor uw klant ook niet. De vraag is dan ook of dit te voorkomen is. Het antwoord is ja! Door vooraf de kredietwaardigheid van uw klanten te controleren door een kredietcheck, worden problemen voor u en uw klant voorkomen. Voor bedrijven is wanbetaling namelijk één van de redenen dat bedrijven in de financiële problemen komen. Want ook u moet als bedrijf uw personeel, pand en overige kosten betalen. Zijn wanbetalers een probleem waar u als bedrijf mee te maken heeft? Denk er dan eens overna om een incasso te voorkomen en de kredietwaardigheid van uw klanten vooraf te laten controleren.

Klanten die bekend staan als wanbetalers

Als ondernemer ziet u het liefst dat al uw klanten gelijk betalen. Helaas is de werkelijkheid anders. U wilt daarnaast ook de juiste keuzes maken als het gaat over uw klantenbestand. Het is daarom zeer verstandig om de kredietwaardigheid van uw klanten te controleren. Dit zorgt voor betere klanten, zekerheid van inkomen en minder frustraties over het incasseren van incasso’s. Wanneer u van te voren controleert, heeft u een realistisch beeld van wie uw klanten zijn. Want klanten die niet betalen zijn eigenlijk geen klanten. Hierdoor wordt het risico van wanbetalers en het overgaan tot het inschakelen van een incassobureau voorkomen.

Hoe wordt de kredietwaardigheid gecontroleerd?

Er zijn meerdere bedrijven die voor u de kredietwaardigheid van uw klanten willen controleren. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Vaak wordt er gebruik gemaakt van een zeer uitgebreide database waarmee gecontroleerd wordt. Dit wordt uitgevoerd per klant of voor uw portfolio als geheel. Dit is zeer handig omdat klanten die vaker wanbetalen bekend staan. Zo krijgt u een inzicht over risicovolle klanten, waardoor u het risico op lang openstaande facturen voorkomt. Want hoe meer inzicht u heeft in het betalingsverleden van uw klanten, hoe beter u weet met wie u zaken doet. Zo kunt u natuurlijk klanten met een slecht betalingsverleden eerst laten betalen voordat u uw dienst of product levert.

Een bedrijf uitkiezen voor het controleren

Er zijn vele ondernemingen waaruit u kunt kiezen voor het controleren van de kredietwaardigheid van uw klanten. Maar welk bedrijf is goed genoeg en heeft de ervaring die u zoekt? Wij hebben het voorwerk al voor u gedaan en vonden Rechtnet Advocaten die de ervaring en kunde heeft om dit gedegen voor u uit te voeren. Natuurlijk kunt u zelf ook kijken welke ondernemingen er allemaal zijn, voordat u uw keuze maakt. Wij hopen dat wij door middel van dit blog incasso’s voorkomen.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*