De valkuilen van salarisadministratie

De valkuilen van salarisadministratie

De valkuilen van salarisadministratie

Veelgemaakte fouten bij salarisadministratie

Hoewel salarisadministratie geen prettige taak is, is het een van de belangrijkste activiteiten binnen een bedrijf. Zonder een goede financiƫle administratie gaat er veel mis en zullen medewerkers gegarandeerd hun ongenoegen uiten. Toch gaat het juist bij deze activiteiten vaak mis. Deze fouten kunnen een bedrijf echter een fortuin kosten. Welke valkuilen komen het meest voor bij de salarisadministratie en systeemimplementatie binnen bedrijven en hoe kunnen we daarvan leren? Lees verder om het antwoord te krijgen!

Kennis is niet up-to-date

Je hebt alle relevante literatuur gelezen en je hebt ook een studie afgerond waardoor je precies weet waar je op moet letten bij het implementeren van salarissystemen. Dan moet een systeemimplementatie slagen! Toch? Helaas is dit niet altijd het geval. Als ondernemer moet je actief bezig zijn met het volgen van ontwikkelingen om je salarissysteem up-to-date te houden. Voor veel ondernemers is dit een behoorlijke uitdaging die veel tijd kost en daardoor vaak lager op de prioriteitenlijst belandt.

Een mislukt implementatietraject

Ben jij wel op de hoogte en wil je daarom een nieuw systeem implementeren voor je administratie? Ook hier moet je uitwijken voor de bekende valkuilen. Veel organisaties die een nieuw HR- en salarissysteem implementeren, komen er later achter dat de software niet altijd doet wat het belooft. De oorzaken hiervan zijn:

  1. Er is niet goed geĆÆnventariseerd wat een organisatie precies nodig heeft.
  2. Het management maakt de keuze zonder de eindgebruikers erbij te betrekken.
  3. De keuze voor een bepaald pakket is op aanraden van een vriendschappelijke relatie of een succesvolle concurrent die hetzelfde systeem gebruikt.
  4. Het systeem wordt niet beoordeeld op basis van een kosten- en batenanalyse.
  5. Er is een implementatieplan opgesteld met onmogelijke doelen.

Aandacht voor salarisverwerking

Je hebt dus niet alleen een goed salarissysteem nodig, maar ook gemotiveerde medewerkers die alert zijn op een juiste en tijdige uitbetaling van lonen. Om overuren te voorkomen besteden veel ondernemers hun salarisadministratie liever uit. Op die manier maken zij gebruik van de kennis van een gespecialiseerd bedrijf dat van A tot Z op de hoogte is van de complexiteit van salarisverwerking en de laatste wet- en regelgeving. Ook iets voor jou? Laat ons weten wat je plannen zijn via ons contactformulier!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*