Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

Financieel voorbereid zijn bij een uitvaart

Het overlijden van een dierbare brengt veel zorgen en verdriet met zich mee. Het laatste wat u op dat moment kunt gebruiken, is stress over de financiën voor de uitvaart. U wilt een waardig afscheid kunnen regelen, zonder continu op de kosten te moeten letten. Daarom is het slim om nu alvast goed voorbereid te zijn op een eventuele uitvaart in de toekomst. Lees hier meer over de kosten van een begrafenis of crematie.

De basiskosten van een begrafenis

Bij een uitvaart zult u altijd kosten moeten maken. Er zijn nu eenmaal zaken die u niet zelf kunt regelen, zoals:

  • De diensten van de begrafenisondernemer
  • De kist
  • Het rouwvervoer

De gemiddelde basiskosten voor een begrafenis in Nederland liggen hierdoor tussen de 2000 en 3000 euro. Vaak komen hier nog veel kosten bovenop. Dit bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Wat is duurder, begraven of cremeren?

U kunt de uitvaart zo groot of klein maken als u zelf wilt. Een eenvoudige uitvaart in kleine kring hoeft dus niet heel duur te zijn. Daarnaast is cremeren een stuk goedkoper dan begraven. Een crematie in Nederland kost in 2021 gemiddeld 3000 euro. De gemiddelde begrafenis met alles erop en eraan kost gemiddeld 8000 euro. Dit maakt een begrafenis niet beter of slechter dan een crematie. Het is alleen goed om alvast voorbereid te zijn op de kosten van de uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten

Wij raden aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo hoeft u zelf geen kosten te maken voor de uitvaart. Dit is de beste manier om financiële zorgen rondom een overlijden te voorkomen. Let er dan wel op dat u een verzekeraar kiest die samenwerkt met de uitvaartverzorger. Lees ook ons andere blog voor meer informatie over uitvaartverzekeringen vergelijken.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*