De beste steden om in vastgoed te investeren

De beste steden om in vastgoed te investeren

Slim beleggen in vastgoed

Tegenwoordig moet u bijna wel beleggen om vermogen op te kunnen bouwen. Een goede manier om dat te doen is beleggen in vastgoed. Wanneer u gaat beleggen in vastgoed raden we aan om de belegging aan te passen aan uw doelgroep. Slim in vastgoed investeren, zodat u het meeste profijt hebt van de investering. Maar hoe pakt u dat aan? Moneymonster vertelt meer.

Investeren in expats en young professionals

De doelgroep voor grote en luxe kamers, studio’s en appartementen blijft toenemen doordat het aantal alleenstaanden en samenwonenden zonder kinderen blijft stijgen. Investeren in dit soort woningen is dus een slimme belegging op dit moment. Deze doelgroep is niet alleen in de randstad te vinden, maar door het hele land zijn starterswoningen erg in trek. Een specifieke stad kiezen is daarmee een stuk uitgebreider. Grote toenames aan woningbehoefte worden verwacht in Amsterdam en Utrecht, maar ook steden als Nijmegen en Eindhoven zijn erg in trek.

Verhuren aan studenten

Het aantal studenten neemt in de huidige kenniseconomie nog steeds toe. Als studenten uw doelgroep zijn is het natuurlijk vooral kijken naar investeringen in de grote studentensteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Groningen, Nijmegen, Leiden en Utrecht, maar vergeet ook de meer ‘technische’ studentensteden als Eindhoven en Enschede niet.

De hoogste opbrengst

In deze populaire steden zijn er tal van woningzoekende studenten en starters. Als investeerder in vastgoed heeft u dan ook een uitstekende positie met het grote tekort aan kamers en studio’s. En de vastgoedinvestering kunt u aardig snel al weer terugverdienen. Het rendement van het verhuren van kamers in een woning kan tot 7.0% oplopen!

Investeer dus ook slim!

Investeer dus ook slim in vastgoed en bepaal eerst uw doelgroep. Kijk rond op de woningmarkt en onderzoek welke panden interessant zijn voor verhuur. Kijk daarbij ook wat de beste wijken van de stad voor uw investering zijn. En stem de huurprijs af op de wettelijke huur die u mag vragen; het is natuurlijk zonde om te weinig te vragen, maar melk ook uw huurders niet uit! Veel succes met uw vastgoedinvestering!

Laat een bericht achter

comment-avatar

*