Bent u al bekend met het incassolek van banken?

Ontdek hoe u een lek in een incasso voorkomt

Ook al zeggen banken meermaals dat een lek in een automatisch incassosysteem bijna nooit voorkomt, er zijn al zeker honderden gedupeerde particulieren en bedrijven. Via zo’n lek kunnen namelijk honderdduizenden euro’s simpelweg worden weggesluisd. Wij gingen op zoek naar hoe u een incasso wél goed kunt laten verlopen.

Wat gaat er precies mis bij de banken?

Als een bedrijf met zijn debiteuren een zakelijke incasso overeenkomst heeft afgesproken, dan wordt hiervoor een contract gesloten met de bank waar het bedrijf haar rekening(en) heeft lopen. Er ontstaat dan een ‘Incassant ID’ dat de debiteur bij zijn eigen bank moet registreren. Hiermee geeft de debiteur aan dat deze akkoord gaat met het feit dat het bedrijf geld van zijn of haar rekening incasseert. Probleem hierbij is dat een bedrijf nooit een bevestiging ontvangt van de bank van de debiteur. Een bedrijf moet dus maar vertrouwen op de belofte van de debiteur. Gaat het bedrijf incasseren? Dan gebeurt dit volgens de SEPA B2B Direct Debit voorwaarden. Hierin staat dat de debiteur na de incasso het bedrag niet kan storneren. De bank van de debiteur mag echter wél storneren, ter bescherming tegen fraude.

Zo kan geld weggesluisd worden

Hoe deze betaling precies verloopt leggen we u graag stapsgewijs uit:

  1. De bank van de debiteur ontvangt de incasso-opdracht
  2. Deze bank stort het geld alvast op een rekening van de crediteur
  3. Daarna wordt het bedrag pas van de rekening van de debiteur gehaald
  4. De incassant kan hierdoor het geld wegsluizen voor een controle of stornering
  5. Fraudeurs kunnen zo goederen en diensten bestellen zonder hiervoor te betalen

Op die manier kunnen veel bedrijven en banken grote verliezen draaien. Gelukkig hebben wij een oplossing gevonden.

Schakel een ervaren incassobureau in

Blijkbaar zit er bij veel banken een lek in het incassosysteem, waardoor het vrijwel onmogelijk lijkt een incasso veilig te laten verlopen via de banken alleen. Wij vonden de oplossing in een incassobureau. Zij kunnen elke incasso snel en secuur laten verlopen, zodat u er zeker van bent dat u tijdig betaald wordt. Door een incassobureau in te schakelen:

  • Betalen debiteuren sneller
  • Bent u verzekerd van het beste advies
  • Wordt uw zaak door één instantie geregeld
  • Geniet u van een eerlijke no win-no fee regeling
  • Ontvangt u direct juridische bijstand bij geschillen

Ga op zoek naar een specialist in incasso

Wilt u met uw incasso niet terechtkomen in een lek van een bank? Laat het gehele incassotraject dan verzorgen door een incassobureau. Zij houden elke stap nauwlettend in de gaten. Hierdoor kan geld nooit zomaar weggesluisd worden. Kortom, ga direct op zoek naar een bewezen incassobureau en laat deze specialisten zorg dragen voor uw incasso!