Waarom een studentencreditcard handig is

Als je ooit hebt gestudeerd of je studeert nog dan weet je dat studenten eenmaal weinig te besteden hebben. Zelfs als studenten een bijbaan ernaast hebben is het lastig om al zijn of haar belangrijke aankopen te kunnen bekostigen. Vaak hebben studenten geld nodig voor een nieuwe laptop die aansluit op de eisen van hun studie. Of studenten hebben extra geld nodig voor een korte vakantie, of zelfs nog beter een extra studie of cursus. Het probleem is dan dat de meeste banken geen geld kunnen lenen aan studenten aangezien ze geen vast inkomen hebben. Voor al deze problemen kan een studentencreditcard de oplossing zijn. Wil je meer weten over de zogeheten studentencreditcard dan moet je vooral verder lezen. In dit artikel zal ik je namelijk vertellen wat een studentencreditcard is. Tenslotte zal ik je uitleggen in welke situaties het handig is om een studentencreditcard voor te gebruiken.

Wat is een studentencreditcard?

Simpel gezegd is een studentencreditcard een creditcard speciaal gericht voor studenten. Dit houdt in dat je geen vaste baan nodig hebt om het aan te vragen. Ook zijn de bedragen limieten niet extreem hoog. Dit is natuurlijk om te voorkomen dat de student te veel schulden maakt. Het leenbedrag ligt vaak tussen de 500 en 1500 euro.

Waarom is een studentencreditcard handig?

In veel situaties is een studentencreditcard handig. Ik zal er in dit stuk een aantal opnoemen. Veel studenten doen hun aankopen tegenwoordig allemaal online. Ook aankopen van buiten Nederland zijn populair onder de student. Het probleem met aankopen vanuit het buitenland is dat de aankopen in sommige gevallen niet aankomen. Maar als je een aankoop doet met een studentencreditcard zijn de aankopen vaak verzekerd. Tenslotte is een studentencreditcard ook handig voor op vakantie. Je kan in bijna alle gevallen geld uit een geldautomaat halen. Met een normale debet bankpas is dat vaak niet het geval.

Ben je er na het lezen van dit artikel erachter zijn gekomen dat een studentencreditcard toch handig kan zijn? Kijk dan snel op het internet op je studentencreditcard online aan te vragen.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*