Waar een kredietkaart handig voor is

De kredietkaart, ook wel bekend onder de naam creditcard is nog niet zo heel populair in Nederland. In Amerika is het de gewoonste zaak van de wereld om een kredietkaart te hebben. Maar ook in Nederland stijgt de vraag naar de kredietkaart. Dit geeft veel verschillende oorzaken. Veel meer mensen gaan bijvoorbeeld op vakantie naar verre oorden of bestellen veel van hun spullen op het internet. Voor deze situaties heb je vaak een kredietkaart nodig. Herken je dit soort situaties en wil je graag meer weten waar een kredietkaart allemaal handig voor is? Lees dan snel verder want in dit artikel zal ik een aantal situaties behandelen.

Verre vakantie of zakenreis

Zoals eerder vermeldt gaan steeds meer mensen in Nederland op vakantie naar verre oorden zoals Amerika, Afrika of Azië. Maar ook de zakenman bezoekt vaak deze continenten. In deze landen is een kredietkaart vaak je grootse vriend. Het begint namelijk al bij het pinnen. In het buitenland worden de meeste debet kaarten namelijk niet geaccepteerd. Maar met je kredietkaart kan je bijna altijd cash geld pinnen. Cash is in het buitenland immers bijna van levensbelang. Denk bijvoorbeeld aan de taxi die je moet betalen of voor al je aankopen. Tenslotte is een kredietkaart in het buiteland ook handig als je bijvoorbeeld uit eten gaat. Dan kan je gemakkelijk je kredietkaart afgeven en heb je niet zoveel cash op zak nodig. Te veel cash op zak in het buitenland is vaak af te raden namelijk.

Aankopen online

Steeds meer mensen bestellen spullen op online webwinkels. Vaak zijn deze winkels gesitueerd in het buitenland en kan je bijvoorbeeld niet betalen met Ideal. Ideal wordt voornamelijk gebruikt in Nederland of België. De rest van de wereld heeft nog nooit gehoord van Ideal. Maar een kredietkaart wordt door alle buitenlandse webwinkels geaccepteerd. Daarnaast zijn al jou aankopen vaak ook verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan spullen die niet geleverd worden omdat de webshop niet bestaat. Vaak krijg je dan het geld terug van de bank die de kredietkaart heeft geregeld. Mocht je na het lezen van dit artikel erachter zijn gekomen dat een kredietkaart handig kan zijn voor jou persoonlijke situatie? Dan kan je gemakkelijk je kredietkaart online aanvragen.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*