Besparen op uw zorgverzekering?

De zorgverzekering kost een hoop geld. Wat u dus vooral niet wilt doen is teveel betalen. Nederlanders wisselen regelmatig tussen aanbieders van energie en telecom, echter, veel mensen blijven wél hangen bij een en dezelfde zorgverzekeraar. Het kan u een hoop geld besparen juist deze stap te zetten. Enkele tips om uw maandlasten te verlagen met behulp van de zorgverzekering zullen we hieronder toelichten.

Eigen risico verhogen

Bij haast elke zorgverzekeraar is het mogelijk het eigen risico te verhogen. Dit klinkt misschien als een grote en risicovolle stap. Dit valt echter wel mee: Wanneer u ervan uitgaat dat u weinig zorg nodig hebt in het komende jaar is het risico enorm klein. Door het eigen risico maximaal te verhogen kan gemiddeld 20 euro per maand worden bespaard. Wanneer u onverwachts wel zorg nodig heeft kan het bespaarde bedrag alsnog groter zijn waardoor een mooi rendement wordt behaald.

Selectief polis

Twee jaar geleden is er een nieuwe polis geïntroduceerd. Deze polis is een basisverzekering waarbij je voor planbare ziekenhuiszorg bij een beperkt aantal instanties terecht kunt. Beland je toch in een ander ziekenhuis? Dan worden niet alle kosten vergoed. Voor spoedeisende hulp kunt u echter wel overal terecht.

Betaling zorgverzekering

Wanneer je de complete zorgpremie in een keer kunt afbetalen scheelt dit zon 3 procent op de totale kosten. De betaling vind in de meeste gevallen plaats in december. Dit zou u zo mogelijk ook kosten kunnen schelen bij de vermogensrendementsheffing van de belastingdienst, welke plaatsvind op 1 januari.

Vergelijk zorgvuldig

De belangrijkste tip blijft het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars. Bedragen van de premies veranderen en te lang bij een verzekeraar aangesloten blijven zal u na verloop van tijd geld gaan kosten. Kijk elk jaar welke verzekeraar het meest gunstige totaalpakket aanbied en stap waar mogelijk over.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*