Bent u een druk bezette makelaar? Stap dan over op payroll!

Bent u makelaar? Stap over op payroll!

Als u makelaar bent, dan heeft u ongetwijfeld standaard een volle agenda. U komt op veel verschillende plekken en bent in contact met een heleboel mensen. Oftewel, het makelaarsberoep is enorm afwisselend, dynamisch en interessant. Maar het wordt ook vaak vermoeiend gevonden, zeker als u zich tussen de bedrijven door ook nog moet bezighouden met personeelszaken zoals salarisadministratie. Doordat dit vaak tijdrovend werk is, blijkt dat makelaars niet zelden dit tot in de late avonduren moeten doen. Uiteraard is dit niet gewenst, zeker niet als dit structureel het geval is. Herkent u zich tot nu toe in dit verhaal? Dan is een samenwerking met een deskundig payrollbureau net wat voor u. Lees verder om uit te vinden waarom.

De oplossingen van payroll voor het makelaarswezen

Als makelaar bent u natuurlijk veelal bezig met woningen verkopen. Hiervoor vinden vele woningbezichtigingen plaats. Bovendien bent u wellicht met grote regelmaat in gesprek bij en met belangstellenden voor toekomstig te bouwen woningen en woonwijken. Daartoe zou u ook in overleg kunnen zijn met aannemers en gemeenten, alles om het beste bouwplan te realiseren. Kortom: als makelaar beleeft u een hectisch bestaan. Om tussen alle sociale ontmoetingen door ook nog de administratie en personeelszaken te moeten uitvoeren is dan ook geen sinecure. Als u er al de tijd voor zou hebben, kan het ook nog eens bijzonder lastig zijn de concentratie hiervoor te vinden. De werktijden van makelaars zijn bovendien zeer moeilijk ‘weg’ te boeken. Voor zowel dit tijdgebrek als complexe regelgevingen wat betreft het wegschrijven van uren is payroll ideaal!

Hoe werkt payroll en wat zijn de voordelen?

Als u als makelaar zijnde de samenwerking zou aangaan met een payrollbureau, dan kan dat bureau alle handelingen omtrent personeelszaken en salarisadministratie overnemen. In dat opzicht zijn makelaars vooral verheugd om het feit dat zij zich geen zorgen meer hoeven maken om arbeidscontracten, loonstroken, jaaropgaven, CAO’s en andere wetgevingen. Om nog maar te zwijgen over alle wijzigingen die voortdurend aangebracht worden. Ook indien een personeelslid langdurig ziek raakt, wordt het juridische aspect hieromtrent u uit handen genomen. Desgewenst besteedt u de volledige administratie uit en vervult u alleen nog maar een controlerende functie. Niettemin blijft u over de dagelijkse gang van zaken natuurlijk wel de regie voeren. Alleen heeft u dan niet meer dat ‘zeurende’ gevoel van de wetenschap dat u op de tenen loopt om de administratie bij te houden. Kortom, stap ook over op payroll en profiteer gelijk van de volgende (samengevatte) voordelen die payroll te bieden heeft:

  • U besteedt de administratie volledig uit, met een groter gevoel van vrijheid tot gevolg.
  • U profiteert van meer tijd, die u kunt besteden aan waar u goed in bent: de core business, waarmee u uiteindelijk ook de omzet binnenhaalt.
  • U weet zeker dat de wetten en regels volledig correct worden nageleefd. U hoeft wijzigingen hierin niet meer zelf bij te houden.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*