Haal meer uit uw innovatie met subsidie

Haal meer uit uw innovatie met subsidie

Extra budget vrij voor innovatie

Op de derde dinsdag van 2016, in de volksmond ook wel Prinsjesdag genaamd, maakte minister van Economische Zaken Henk Kamp in zijn begroting bekend dat er extra budget vrijkomt voor de Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk. Een stabiel investeringsklimaat in Nederland voor bedrijven die veel aan Research en Development doen is zeer wenselijk, aldus Henk Kamp. In totaal komt er zo’n 1,205 miljard euro vrij. In dit blog leest u meer over de subsidies in Nederland, waar deze voor gebruikt worden en hoe u dit zelf kunt aanvragen.

Het doel van WBSO subsidie

De WBSO is de belangrijkste regeling om ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van innovatieve projecten. Alle ondernemers in Nederland kunnen een beroep doen op deze subsidie, mits het gaat om de ontwikkeling van technisch innovatieve processen, producten of programmatuur. Door gebruik te maken van de WBSO, worden loonkosten van medewerkers verlaagd, waardoor het voor ontwikkelaars interessant wordt deskundig personeel aan te nemen, die bijdragen aan de ontwikkeling van een innovatie. Het grootste gedeelte van deze subsidie, zo’n tweederde, gaat naar het MKB. Niet voor niets gaat de aandacht van het kabinet dit jaar dan ook uit naar het innovatief MKB dat wil doorgroeien. Het doel van deze subsidie is het stimuleren en ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven en het (internationaal) in de markt zetten van producten en ideeën. Op deze manier wordt de werkgelegenheid in Nederland behouden en het aantal plaatsen op de arbeidsmarkt te verhogen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Schakel een expert in voor uw subsidieadvies

Wanneer u als bedrijf dus aan een innovatief product of idee werkt, maar niet over voldoende financiële middelen beschikt om de ontwikkeling te brengen, kunt u dus subsidie aanvragen. Hoewel de Nederlandse overheid dus miljarden euro’s beschikbaar stelt voor subsidies, is het niet eenvoudig om zomaar in aanmerking te komen. Er zijn voorwaarden en doelstelling waaraan voldaan moet worden. Daarom is het aan te raden om informatie in te winnen, of om subsidie advies te vragen. Het is immers onmogelijk om zelf alle regelingen, voorwaarden en doelstellingen op rij te krijgen. Ook de aanvraag van een dergelijke subsidieregeling blijkt vaak bijzonder complex. Door bureaucratie en woekerende procedures wordt het er voor de ondernemer niet makkelijker op om een innovatie op de markt te zetten. Schakel dan ook altijd een expert in die uw subsidieaanvraag uit handen kan nemen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aanvraag van de WBSO subsidie of een andere regeling? En het optimale uit uw innovatieproject halen? Neem dan eens een kijkje op de volgende website voor subsidie advies.

Laat een bericht achter

comment-avatar

*